XVision este o aplicatie de analiza automata a radiografiilor care foloseste algoritmi de inteligenta artificiala pentru a genera diagnostice precise ale imaginilor raze-x. Pe 18 aprilie, participă la pitch pentru premiul de 10.000 de euro.

De la începuturi, cu Ștefan Iarca, Business Developer

Echipa noastră lucrează în acest format de 3 ani, din primul an de facultate. Am participat împreună la multe concursuri, am avut alte 2 startup-uri înainte de XVision. Cel precedent a fost tot cu AI, tot în domeniul medicinii – predicția apariției schizofreniei din discursul unei persoane.
Nu am reușit să îl ducem mai departe, dar cu lecțiile învățate și cu network-ul construit, am început să lucrăm la XVision.

Ce face XVision

XVision este o aplicație web în care pot fi încărcate radiografii digitale. După încărcare, aplicația folosește algoritmi de inteligență artificială pentru a spune doctorilor:

  • dacă o anomalie e prezentă în radiografie
  • care este, mai precis, anomalia
  • zona în care este localizată

Aceste informații îi ajută pe specialiști să fie mai rapizi și mai preciși în diagnosticele puse. Credem că folosirea inteligenței artificiale în acest mod este ceea ce ne face game-changers.

Motivația de a participa în competiție

Am fost motivați de vizibilitatea pe care ne-o poate da competiția, de dorința de a discuta cu organizatorii și de premiul oferit câștigătorilor.

Un obstacol și o oportunitate

Un obstacol este cel referitor la protecția datelor – fiind vorba de domeniul medical; o oportunitate este colaborarea noastră cu Spitalul Județean din Timișoara.

Cum va evolua ecosistemul de startup-uri tech cu impact în România

Cred că ecosistemul va evolua pozitiv pentru o bună perioadă de timp și cred că evenimentele precum Changeneers sunt esențiale pentru această evoluție.


Descoperă XVision
 pe 18 aprilie, la Finala Tech Game Changers, când vor susține și pitch-ul pentru premiul de 10.000 de euro! Înscrie-te gratuit aici!