AtlasHelp.net, participant la competiția Changeneers organizată de Impact Hub și Samsung România, este prima clinică online de psihoterapie din România. Intrăm în culisele startup-ului cu Dr. Mihai Bran, psihiatru si co-fondator al platformei Atlashelp.net  și aflăm care este misiunea pe care și-au asumat-o.

Care este povestea din spatele business-ului?

Povestea din spatele business-ului se bazează pe nevoia de informații corecte și pe înțelesul tuturor despre sănătatea mintală și bunăstarea psihică. Totul a pornit în urmă cu mai bine de 4 ani când, după inițierea platformei depresiv.ro am realizat că românii au nevoie de informație, ghidaj și asistență în managementul problemelor emoționale și psiho-emoționale, deși nu o recunosc deschis. Așa s-a născut platforma atlashelp.net, prima clinică online de psihoterapie din România, care aduce la un loc peste 170 de specialiști (psihiatri, psihologi, nutriționiști, specialiști în parenting) împreună cu oamenii care au nevoie de ei.

Ce face aplicația și cu ce se diferențiază de altele din piață?

În România, nu există nimic similar cu atlashelp.net, platforma care funcționează exact ca o clinică online. Clienții pot accesa specialiști la orice oră, își pot face programări pentru ședințe atât online cât și offline, plătesc și li se emit facturi, similar cu ceea ce se întâmplă în orice altă clinică. Ceea ce ne diferențiază de o clinică de psihoterapie clasică este că elimină bariera de spațiu (oamenii pot accesa orice specialist din țară sau străinătate care este înscris pe platformă), pot face terapie oricând au nevoie, indiferent de ora și oferă confort și siguranță, pot ține legătura permanent cu terapeutul prin intermediul unui serviciu de chat securizat.

De ce ați participat la competiția Changeneers Challenge și cum a fost această experiență?

Am participat la competiție deoarece credem că platforma Atlas poate produce o schimbare în modul în care oamenii percep sănătatea mintală și pentru că ne dorim ca serviciile noastre să devină cunoscute și accesibile. Experiența a fost una placută chiar dacă nu am reușit să câștigăm.

Care sunt planurile de viitor? Cum vreți să creșteti impactul asupra comunității?

Scopul nostru este de a-i face pe oameni să înțeleagă importanța sănătății mintale, să identifice corect când au o problemă emoțională și să îndrăznească să vorbească despre ea cu un spcialist. Ne dorim să schimbăm mentalități și să eliminăm stigma care vine la pachet cu psihoterapia.

Care sunt 2 abilități care te-au ajutat pe parcursul dezvoltării tale profesionale? Dacă și cum și le poate însuși cineva?

Empatia pentru cei care îmi solicită ajutorul și deschiderea la nou, așa cum este tehnologia. Este important să recunoști că tehnologia poate să îți îmbunătățească calitatea vietii profesionale și personale și că poate aduce schimbări majore în bine și în sănătate.

Cu ce ar trebui să înceapă cineva dacă ar vrea să dea startul unei afaceri în zona tech?

Vitale sunt fazele de documentare și de proiectare. Este important să știe tot despre nișa în care va dori să activeze, inclusiv despre dezavantajele și punctele slabe ale domeniului.