PotLucra.eu este un proiect care folosește tehnologia pentru a aduce un impact pozitiv în viața persoanelor cu dizabilități și pentru a le ajuta să își găsească mai ușor un job. Am stat de vorbă cu Radu Ștefan, fondatorul platformei, să aflăm care este povestea din spate și ce a însemnat participarea la competiția Changeneers, organizată de Impact Hub Bucharest și Samsung România.

Care este povestea din spatele business-ului?

Platforma a început ca idee de a ajuta elevii liceului Beethoven din Craiova, liceu în cadrul căreia mama mea este profesoară. Cu ajutorul ei, am înțeles mai bine nevoile și dificultățile persoanelor cu dizabilități și așa a ajuns platforma să fie un proiect social care se îndreaptă spre direcția unui Business Social.

Ce face aplicația și cu ce se diferențiază de altele din piață?

În acest moment, aplicația face cam tot ce fac majoritatea platformelor de joburi existente pe piață. Punctul de diferențiere este targetul acesteia, dar, mai important, modul în care procesele se întâmplă, noi oferind ajutorul necesar tuturor persoanelor cu dizabilități care sunt în cautarea unui job folosind Pot Lucra.

De ce ați participat la competiția Changeneers Challenge și cum a fost această experiență?

Motivul pentru care am decis să participăm la competiția Changeneers Challenge a fost de a realiza mai bine nivelul la care am ajuns, de a primi feedbak de la persoane cu o experiență vastă care privesc lucrurile într-un mod diferit, dar și de a interacționa cu cei care dezvolta alte proiecte sociale în România, astfel încât să reușim să ne ajutăm reciproc.

Care sunt planurile voastre de viitor? Cum vreți să creșteti impactul asupra comunității?

Planurile sunt de a atrage un număr cât mai mare de utilizatori din zona persoanelor cu dizabilități și de a face conversia acestora în zona online. Ne dorim să ajutăm la crearea unei comunități naționale pentru aceștia prin intermediul partenerilor noștri, astfel încât să îi ajutăm cât mai mult.

Care sunt 2 abilități care te-au ajutat pe parcursul dezvoltării tale profesionale? Dacă și cum și le poate însuși cineva?

Abilitățile care m-au ajutat pe parcursul dezvoltării profesionale au fost dorința de a avea un ritm cât mai accelerat și acceptarea faptului că singuri nu putem face totul și că nici nu le știm pe toate. Consider ca aceste 2 abilități nu sunt foarte greu de însușit, ci țin mai mult de cum suntem noi ca oameni.

Cu ce ar trebui să înceapă cineva dacă ar vrea să dea startul unei afaceri în zona tech?

Consider că cineva care ar vrea să dea startul unei afaceri în zona tech ar trebui să înceapă cu o mică experiență în această zona, ca angajat înainte de a avea propriul business. Este nevoie de cel puțin câțiva ani de experiență ca angajat, care să te ajute sa evoluezi profesional, dar și personal, înainte de a începe propriul business.