Finalist #techgamechangers: Parentool
Parentool, aplicație finalistă în competiția Changeneers, oferă părinților, cu ajutorul inteligenței artificiale și al psihologiei, o experiență personalizată în funcție de tipologia lor de părinte și etapa de dezvoltare în care se află copilul precum și accesul la o serie de specialiști.
Povestea din spatele startup-ului, spusă de Petruța Țuligă, Fondator
Povestea Parentool are la bază un crez personal. Cred cu tărie că părinții sunt piesa de domino de la care pornește povestea copilului și că putem schimba destine dacă ajutăm sursa. Mai cred însă că meseria de părinte este una extrem de complicată, care vine la pachet cu foarte multe necunoscute și care testează mult limitele părinților. De aceea, mi-am dorit să construiesc un camard de nădejde care să-i ajute pe aceștia să facă față cu bine provocărilor.
Gândurile ni s-au aranjat în urma participării la un program de incubare, unde am fost aleși printre finaliști. În urma participării am primit accesul la resursele și mentorii necesari care să ne ajute să începem să clădim, pas cu pas, Parentool.
De ce e Parentool un game changer
Parentool este comunitatea părinților încrezători. Cu ajutorul tehnologiei, aceasta oferă conținut personalizat în funcție de tipologia de părinte și etapa de dezvoltare în care se află copilul său precum și accesul la specialiști care să le răspundă la toate întrebările direct prin aplicație. Are grijă de sănătatea mentală a părinților și îi ajută să înțeleagă ce se petrece cu copilașul lor: care îi sunt nevoile și cum pot să vină în întâmpinarea lor.
Se diferențiază de produsele existente pe piață prin mai multe aspecte:
• Se concentrează în primul rând pe părinte
• Încearcă să identifice soluții pentru modul în care preluăm, din generație în generație, anumite comportamente
• Foloseste tehnologia AI pentru a oferi o experiență personalizată
• Este un instrument integrator: locul unde poti gasi continut de calitate si specialistii de care au nevoie părinții
Competiția Changeneers
Când am aflat de Changeneers și după ce am citit detaliile despre competiție a fost dragoste la prima vedere. Ne-a atras faptul că este genul de competiție rapidă, cu deadline-uri condensate, care te provoacă să vii cu soluții rapide la feedback-ul pe care îl primești din partea juraților. Pe lângă asta se adaugă, bineînțeles, expunerea la un network fain de oameni cu idei îndraznețe precum și posibilitatea de a câștiga cei 10 000 EUR.
Un obstacol și o oportunitate
Obstacole sunt multe dar cred că cel mai mare rămâne obstacolul financiar – din păcate, fără resurse financiare, mai ales când este în joc dezvoltarea unei soluții ce implică development (știm cu toții cât de scumpe sunt aceste servicii) lucrurile nu se mișcă tot timpul în ritmul în care ți-ai dori. Cu toate acestea, pe cât de multe obstacole, pe atât de multe oportunități. Aici aș include oportunitățile de tipul competițiilor și incubatoarelor: cum este și Changeneers precum și oportunități pe zona de dezvoltare a skill-urilor personale: parcă uiți de orice timiditate și frică când trebuie să obții ceva pentru a-ți îndeplini visul.
Evoluția ecosistemului de startup-uri tech cu impact în România
Cred că este un trend ascendent în ceea ce privește business-urile sociale și asta nu poate decât să mă bucure pentru că România, și nu numai, este un teren fertil (spun asta și cu o oarecare strângere de inimă) pentru ca astfel de inovații să se nască. Influența pozitivă cred că este dată de însuși contextul în care trăim. Suntem locuitorii unei Românii care încă suferă după moștenirea lăsată de regimul comunist, și asta vine la pachet, implicit, cu multe nevoi ale societății, fapt ce oferă cadrul propice de dezvoltare a business-urilor ce urmăresc impactul social.
Tot contextul cred că poate influența și într-un mod negativ. Toată această instabilitate politică și financiară poate duce la lipsa de fonduri pentru investiții în produse tehnologice. Să nu mai menționăm de birocrația și piedicile puse de către autorități în ceea ce ține de încurajarea unui ecosistem de startup-uri sănătos. Lăsând politica la o parte, cred că fantomele trecutului se reflectă și în mentalitatea noastră ca români: suntem încă neîncrezători atât în noi cât și în cei din jurul nostru și asta naște un soi de scepticism ce cred că omoară multe idei antreprenoriale încă din fașă.
Un alt aspect demn de luat în calcul îl reprezintă chiar obiceiurile de consum ale românilor. Se observă, din ce în ce mai tare, tendința oamenilor de a se grupa în comunități (fie ele în mediul online cât și offline) precum și nevoia de interacțiune socială departe de smartphones și accesul la internet.
Descoperă Parentool pe 18 aprilie, la Finala Tech Game Changers, când vor susține și pitch-ul pentru premiul de 10.000 de euro! Înscrie-te gratuit aici!