Finalist #Changeneers2020: Univrse EduVR Platform
Univrse EduVR Platform este o clasă virtuală, în care copiii au acces la toate informațiile privind anul școlar, pot încărca lecții și trimite direct la corectat către profesori sau pot participa la clase online, prin conferințe audio-video, optând pentru medii educaționale clasice (manuale electronice) sau medii 360/VR adaptate la subiectele predate la clasă.
Pe 25 iunie, află mai multe despre Univrse EduVR Platform la Finala Changeneers!
Mircea Matei, fondator, despre cum a apărut Univrse EduVR Platform
Am început ca un start-up ce promova noile tehnologii precum realitatea virtuală, realitatea augmentată, mixtă. Ne-am dezvoltat în domeniul petrecerilor pentru copii, crescând în sistem de franciză. La momentul crizei, organizam workshop-uri educaționale în Realitate Virtuală, promovând noi modalități de educație. Observând criza din sistemul educațional în momentul Covid, am decis să dezvoltăm o soluție pentru facilitarea și inovarea noilor lecții online.
Ce face mai exact Univrse EduVR Platform
Echipa noastră dezvoltă o platformă educațională ce vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu un loc virtual unde profesorii pot încărca informații despre lecții și clase, pot corecta, încărca și nota teme, trimițând feedback-ul online, direct către elev și părinte. De asemenea, lecțiile se pot ține direct în platformă, folosind partea de conferințe audio-video.
Elevii pot de asemenea să încarce teme sau proiecte pentru a fi corectate de către profesor, pot avea acces la informații privind structura și istoricul anului școlar sau pot participa online la lecții prin conferințe audio-video.
Subiectele educaționale sunt prezentate fie folosind manualele clasice, în format electronic (deja pre-încărcate în platformă), sau medii 360/VR. Conținutul prezentat poate fi adaptat după materialul de curs al profesorilor sau poate prezenta diferite concepte educaționale într-o manieră 3D. Geometria în spațiu, vizitele la muzee și obiectivele turistice sau anatomia corpului uman pot fi câteva dintre subiectele pentru care tehnologia ar facilita interacțiunea elev- profesor.
Participarea la competiție
Știam de competiția Changeneers încă de la prima ediție, însă acum am considerat că este un moment oportun să aplicăm, având deja un proiect funcțional de care să vorbim. Avem foarte multă încredere în proiectul nostru și avem nevoie de ajutor de la specialiști pentru scalarea aplicației și pentru a veni în ajutorul cât mai multor școli din România.
Un obstacol și o oportunitate
Un obstacol pe care l-am întâmpinat în dezvoltarea acestui proiect a fost reticența utilizatorilor la tehnologie, o parte din utilizatori nefiind familiari cu beneficiile pe care tehnologia le poate aduce sistemului educațional. Perioada în care am dezvoltat aplicația a fost una prielnică, o oportunitate pentru noi, întrucat cererea pentru o soluție de lecții online creștea de la o zi la alta.
Ce veți face cu premiul (dacă veți fi marele câștigător)
Premiul poate fi un ajutor semnificativ pentru dezvoltarea și scalarea aplicației. Dorim să investim o parte din premiu în promovarea aplicației și beneficiilor acesteia, în angajarea unui agent de vânzări care să ne reprezinte în fața instituțiilor educaționale fie publice sau private, dar și o campanie de PR. De asemenea, vom avea nevoie de upgrade-uri tehnice pentru scalarea aplicației pe măsură ce mai mulți utilizatori se înscriu, dar și de implementarea unor noi soluții ce vor putea facilita educația online.
Așteptări de la comunitatea Changeneers
Ne așteptăm de la această competiție să întâlnim specialiști al căror feedback ne va ajuta să dezvoltăm aplicația și împreună cu ei să găsim cele mai bune soluții pentru implementarea aplicației în cât mai multe instituții educaționale din România.
Echipa
Mircea Matei – Fondator
Andrei Stănescu – Technical Lead
Flavian Popescu – Project Manager