Smart Disinfection System este un sistem care ajută la dezinfectarea persoanelor, dar și a echipamentelor prin intermediul unor module printate 3d și folosind materiale ce pot fi procurate de la orice magazin de bricolaj.

Pe 25 iunie, află mai multe despre Smart Disinfection System la Finala Changeneers!

Drimboi Nicolae-Silviu, Business & Partnerships, despre cum a apărut Smart Disinfection System

Pentru multe entități, această criză a însemnat o provocare și o restrângere a activității. Am văzut multe companii din mai multe industrii care și-au închis porțile sau care au operat la o capacitate mult redusă. Același lucru este valabil și pentru autoritățile locale, instituțiile de învățământ, ONG-uri și altele.

Ne-am dorit să putem întoarce ceva înapoi în comunitatea din care facem parte în această perioadă dificilă. Am pornit la drum fără mari așteptări, întâlnindu-ne seara după finalizarea programului de lucru la job să lucrăm la prototip în garajul unuia dintre noi. Apoi, pe măsură ce lucrurile au început să prindă contur, am devenit din ce în ce mai încrezători, iar serile lucrate au devenit weekend-uri și tot așa.
La acest moment, avem deja primele acorduri de colaborare cu câteva branduri mari și urmează să începem și primele livrări în țară.

Ce face mai exact  

Smart Disinfection System este un sistem de tip poartă tunel de dezinfecție ce ajută la dezinfectarea automatizată a persoanelor și a echipamentelor, folosind module printate 3D și componente uzuale ce pot fi procurate de la orice magazin de bricolaj.
Suntem conștienți că sunt deja câțiva competitori care s-au mișcat poate ceva mai repede decât noi, însă aceste soluții au un preț de cel puțin 2-3 ori mai mare și prezintă câteva dezavantaje tehnice, spre exemplu nu folosesc componente modulare astfel că nu pot fi demontate și asamblate ulterior ceea ce îngreunează transportul în afara localității unde sunt produse.

Participarea la competiție  

Am considerat că ni se potrivește această provocare și că ne putem perfecționa atât pe noi cât și soluția noastră. Știam că vom primi mentorat și training-uri de la specialiști de top din industrie ceea ce ne-a motivat și mai tare să ne înscriem.

Nu în ultimul rand, gândul la marele premiu a avut și el un cuvânt de spus. Ne dorim să atragem orice resursă ne poate ajuta să ne dezvoltăm și să evoluăm.

Un obstacol și o oportunitate 

Cel mai mare obstacol a fost să punem în practică viziunea pe care o avusesem noi inițial. Am încercat diverse design-uri pentru prototip, fiecare cu neajunsurile sale. Am încercat să fim flexibili, am pivotat de câteva ori până când în cele din urmă am reușit să găsim o variantă care să ne mulțumească pe toți, atât din punct de vedere al funcționalităților, cât mai ales a costurilor (suntem de cel puțin 2x mai ieftini decât orice altă soluție concurentă).

Nu am dus lipsă de oportunități, de la programe de CSR ale companiilor mari pentru soluțiile ce luptă împotriva Coronavirusului până la parteneriate locale sau oameni simpli dispuși să ofere o mână de ajutor.
Chiar dacă această criză va fi depășită, noi suntem încrezători că ne putem continua activitatea. Motto-ul care ne-a ghidat activitatea în această perioadă a fost: “Mai bine prevenim decât să tratăm. “

Ce veți face cu premiul (dacă veți fi marele câștigător)

Nu am îndrăznit să visam încă atât de departe, însă câștigarea marelui premiu ar fi o oportunitate pentru noi să apăsăm pedala de accelerație până la podea, să creștem echipa pentru a putea onora toate comenzile, să investim o parte din bani și în marketing (momentan nu ne-am permis acest lucru), să putem dezvolta și scala soluția noastră de la câțiva clienți punctuali până la a aduce soluția noastră în majoritatea marilor orașe din țară, de care să beneficieze în mod direct mii de oameni.

Așteptări de la comunitatea Changeneers

Ne bucurăm să facem parte din Comunitatea Changeneers, alături de alte soluții ce creează impact pozitiv și rezolvă problemele comunității prin tehnologie. Dorim să facem networking și interacționăm cu cât mai multe start-up-uri, atât acum cât și după finalizarea programului. Vrem să obținem feedback și validarea soluției noastre și ar fi minunat să obținem și câteva contacte de la investitori sau persoane cu putere de decizie, cu care să reușim să legăm și parteneriate în viitor.
Nu în ultimul rând, ne plac oamenii frumoși din această comunitate și ne-am bucura să cunoaștem cât mai mulți și împreună să scriem o poveste de succes.

Echipa Smart Disinfection System

Ion Dragoș Cătălin, Hardware Engineer
Florică Nicu, Design Engineer
Drimboi Nicolae-Silviu, Business & Partnerships