Parking Spotter a câștigat în 2019 competiția Changeneers, a fost finalist în competiția Central European Startup Awards (CESA) 2019 la 3 categorii – Best AI/ Machine Learning Startup, Best IoT Startup și Best Smart City Solution și anul acesta a fost listat în Azure Marketplace.

Am vorbit cu Ovidiu Ciurte, Product Owner & Co Founder, să aflăm ce a însemnat pentru ei competiția, cum au evoluat, de ce ar trebui să participi și tu și mai ales, de ce să faci parte din Comunitatea Changeneers.

Cum ați evoluat într-un an, de când ați câștigat competiția Changeneers?

Odată cu participarea la Changeneers, vizibilitatea noastră pe piața din România a crescut considerabil. Am avut ocazia să ne prezentăm soluția în presa românească, având apariții în Ziarul Financiar, Business Magazin sau Playtech.ro, printre altele.

Care sunt planurile de viitor, ce faceți anul acesta?

Anul acesta vrem să îl continuăm pe același trend ascendent pe care l-am început anul trecut. Ne dorim să venim cu idei inovative care să răspundă nevoilor de business ale clienților noștri. În prezent dezvoltăm module noi, mai ales pe zona de clădiri de birouri fără să neglijăm deopotrivă clienții deja existenți, atât din România cât și din afară.

De ce ai sfătui un antreprenor să participe la competiția Changeneers?

Așa cum spuneam în urmă cu un an, odată cu participarea la Changeneers, nu intri doar într-o competiție ci într-o comunitate de tineri pasionați de tehnologie care își doresc ca prin aceasta să îmbunătățească traiul zilnic al întregii comunități. Atât eu cât și echipa mea am fost impresionați de numărul mare de tineri cu inițiative lăudabile care au participat și pe care i-am văzut crescând frumos în ultimul an. Pe lângă comunitatea care s-a creat prin Changeneers antreprenorii au posibilitatea să intre în contact cu oameni de business, să își crească notorietatea prin aparațiile în presă precum și să învețe să își promoveze ideea printr-un pitch de câteva minute.

De ce ai recomanda participarea la întâlnirile (meetup-urile) de comunitate Changeneers? Cum a fost pentru tine întâlnirea cu antreprenorii la meetup-ul Peer Sharing de anul trecut?
Meetup-urile de comunitate Changeneers reprezintă un schimb de experiențe și de idei extrem de benefice oricărui antreprenor la început de drum. Fiecare antreprenor se confruntă în activitatea sa cu provocări diferite iar împărtășirea acestora poate înlesni drumul altor membri din comunitate.

Meetup-ul Peer Sharing de anul trecut a fost o experiență diferită pentru mine, pentru prima dată am stat de partea cealaltă a baricadei și am împărtășit celor care o iau acum pe drumul pe care eu l-am început în urmă cu mai bine de 2 ani, informații utile care consider că mi-ar fi ușurat parcursul dacă le-aș fi avut înainte de a intra în antreprenoriat.

Ce presupune antreprenoriatul tech cu impact pozitiv? Care sunt principalele provocări, oportunități? Care sunt tendințele în România?
Consider că orice idee de business care îmbunătățește calitatea vieții unei comunități poate fi plasată în sfera antreprenoriatului cu impact pozitiv. Avem șansa să trăim în secolul tehnologiei și ar fi păcat să nu ne ajutăm de avansul tehnologic în acest sens.

Principalele provocări cărora le-am făcut față în parcursul nostru au fost conștientizarea nevoii de tehnologie pentru rezolvarea unor probleme aparent simple dar care în ultima vreme au devenit foarte mari, cum este găsirea unui loc de parcare. Noi am găsit o oportunitate de business în această problemă a societății pe care am decis să o rezolvăm cum ne pricepem cel mai bine, prin tehnologie.

De aceea mă bucură să văd că oamenii o acceptă din ce în ce mai mult în viața lor ceea ce ne face pe noi, antreprenorii tech să nu ne ferim să aducem pe piață produse noi.

 

Aduci o schimbare pozitivă prin tehnologie? Înscrie-te în competiția Changeneers!