I’m Fine – Bolile mentale sunt unul dintre trendurile globale cu cea mai mare creștere. Din păcate, nu vorbim suficient despre el și contribuie la amplificarea sa.
Chiar și atunci când oamenii decid să vorbească cu un terapeut despre problemele lor, nu fac nimic între ședințe. În cel mai bun caz, lucrează într-o soluție digitală în care specialistul lor nu îi poate ajuta.

Asta se întâmplă pentru că soluțiile existente se concentrează doar pe pacienți sau doar pe terapeuți. De aceea am creat I’m Fine, cel mai bun mod de a conecta oamenii și psihoterapeuții. I’m Fine este singura soluție care le permite ambilor actori să seteze obiective și să lucreze împreună la un plan de tratament.

Pe 25 iunie, află mai multe despre I’m Fine la Finala Changeneers!

Daniel Barbu, CEO, despre cum a apărut I’m Fine

Ideea pentru I’m Fine a venit după o perioadă personală mai grea. Am avut o serie de zile mai grele, care semăna la acel moment cu un cerc închis. Mai departe, m-am lovit de aceleași prejudecăți de care se lovesc mulți din cei care au nevoie de ajutor terapeutic. Fiindcă nu eram pregătit să vorbesc cu cineva despre asta și îmi era teamă de ce s-ar fi spus dacă se afla că merg la terapeut, am căutat o alternativă.

Fiind un adept al tehnologiei bune, am încercat mai multe aplicații mobile, însă niciuna nu m-a ajutat în mod substanțial. Astfel, am decis că cel mai bun mod de a avea acest ajutor este să îl construim și să îi ajutăm pe toți cei aflați într-o situație similară. Am spus că noi ne-am propus să îl construim, fiindcă îi cunoșteam pe Cristi și Marian din primul an de facultate la Automatică și Calculatoare, unde am fost colegi de cămin. De atunci suntem cei mai buni prieteni și după ce am discutat ideea, dezvoltarea I’m Fine împreună a fost un pas natural.

Ce face mai exact  

Sistemul pe care îl propunem este compus dintr-o aplicație mobilă pentru beneficiari conectată cu o platformă Web pentru psihoterapeuți.
Aplicația mobilă le permite celor care trăiesc cu tulburări mintale să înțeleagă mai multe despre situația lor, să primească recomandări adaptate problemelor cu care se confruntă, să își găsească un psihoterapeut potrivit și să lucreze între ședințe cu acel psihoterapeut.

Platforma Web le permite psihoterapeuților să își gestioneze cabinetul, să îi poată ajuta pe clienți mai bine și să se promoveze în fața publicului țintă. Sistemul dezvoltat schimbă jocul prin întărirea legăturii dintre beneficiari și psihoterapeuți, accesibilitatea sporită pentru beneficiari, suportul lingvistic, accentul pe experiența utilizatorilor și aducerea funcționalităților din mai multe sisteme în unul singur.

Dacă ești interesat să încerci aplicația mobilă I’m Fine, o poți descărca de aici.

Participarea la competiție  

În primul rând, am avut o experiență foarte bună la ediția de anul trecut. Având MVP-ul abia realizat atunci, la Changeneers 2019 am primit suport care ne-a ajutat să facem strategia pe termen scurt și mediu și am primit unelte pentru a o și executa.

Acum ne aflăm într-o fază de testare deschisă și vrem să acumulăm cunoștințe și resurse pe zonele care nu sunt acoperite direct de competența membrilor echipei, mai precis comunicare și marketing. Pe lângă acest aspect, ne-au motivat expunerea pe care o are programul și posibilitatea câștigării premiului cel mare.

Un obstacol și o oportunitate 

Primul obstacol la care mă pot gândi este stigma asociată cu bolile mentale. Din păcate, este și un factor care contribuie la agravarea problemei pe care încercăm să o rezolvăm, fiindcă cei care trăiesc cu tulburări mentale nu vor să împărtășească asta de teama reacției pe care o pot avea ceilalți.

Am transformat acest obstacol într-o oportunitate prin abordarea pe care o avem pentru a rezolva problema. Astfel, am lucrat să facem din psihoeducație și normalizarea mersului la terapie obiective ale interacțiunii cu aplicația mobilă.

Ce veți face cu premiul (dacă veți fi marele câștigător)

Vom îmbunătăți modulul de inteligență artificială al aplicației mobile, vom adăuga funcționalități la platforma pentru specialiști și vom investi în marketing-ul online.

Așteptări de la comunitatea Changeneers

Am fost aproape de comunitate încă de anul trecut, ba chiar am avut șansa să vorbim despre I’m Fine când era doar o idee și să cunoaștem oameni care recunosc importanța sănătății mintale și o susțin. O să colaborăm ca și până acum și sperăm să aducem ce am învățat și să îi ajutăm și pe alții să rezolve probleme importante de zi cu zi.

*Foto: Andreea Retinschi