Human Link a câștigat, în 2018, competiția Changeneers Challenge, a fost finalist în competiția Startarium PitchDay și a câștigat etapa locală Chivas Venture. Am vorbit cu George Georgescu, Cofondator și CEO,  să aflăm ce a însemnat pentru ei competiția, cum au evoluat și de ce ar trebui să participi și tu. 

Cum ați evoluat într-un an, de când ați câștigat competiția Changeneers?

Ne-am maturizat, atât noi ca și echipă dar și soluția noastră, care s-a cristalizat într-o platformă de servicii și produse care se adresează familiilor dar și instituțiilor de îngrijire. Premiul Changeneers ne-a ajutat să lansăm The Human Link și să facem primele vânzări substanțiale.

Care sunt planurile de viitor, ce faceți în următorul an?

În următorul an ne vom concentra asupra pieței din Romania și ne vom consolida rețeaua de distribuție prin parteneri. De asemenea, vom crește vânzările din Grecia și vom demara etapa de testare cu societăți pentru Alzheimer din alte 2 țări.

De ce ați sfătui un antreprenor să participe la competiție?

Changeneers este o bună platformă de lansare pentru start up-urile tech. Participarea într-o competiție de antreprenoriat cu impact social îți oferă un cadru în care trebuie să îți formulezi ideea într-un mod cât mai convingător pentru un investitor. Un astfel de demers te ajută mult, ca antreprenor să îți așezi planurile de business. În plus, în competiție vei întâlni alți antreprenori și veți învăța mult unii de la alții. Cu cât mai mare impactul social și cu cât mai bine poți dovedi sustenabilitatea business-ului tău, cu atât mai mari sunt șansele să și câștigi competiția.

Ce înseamnă să fii un inginer al schimbării în România, ce presupune antreprenoriatul tech cu impact pozitiv? Care sunt principalele provocări, oportunități?

E o perioadă bună pentru antreprenoriatul tech cu impact pozitiv, sunt mai multe oportunități de finanțare și susținere în România comparativ cu anii anteriori, iar ideile bune își pot găsi calea mai ușor. În acest tip de antreprenoriat este nevoie să stai mult mai atașat de soluțiile care rezolvă problema pe care ți-ai propus să o rezolvi. Deciziile au mereu în vedere două aspecte esențiale, relevanța în cauza asumată și sustenabilitatea business-ului. Profitul, important pentru orice companie, aici trebuie să decurgă din acest model.

Provocările noastre sunt înțelegerea nevoilor celor pe care vrem să îi sprijinim și comunicarea soluției noastre într-o piață aflată la început de drum.

Care sunt tendințele în antreprenoriatul tech în România?

Observăm că apar din ce în ce mai multe companii tech în România, în domenii tot mai diverse, un lucru care ne bucură. Părerea mea este că această creștere este influențată de mai mulți factori, creșterea apetitului fondurilor de capital de investiții pentru start-up urile tech, succesul remarcabil al unor companii românești, un bun model de urmat și nu, în ultimul rând, competiții ca Changeneers, care te sprijină mult la început de drum.

 

Cu George Georgescu ne întâlnim și pe 28 februarie, la meetup-ul Changeneers despre impact investment!