CardioMedive a început dezvoltarea de la zero a unui sistem complet de consult medical și monitorizare, compus dintr-un dispozitiv medical fără fir, portabil, care aplicat pe pieptul unui pacient, poate măsura încontinuu un set complet de parametri fiziologici și vitali.

Pe 25 iunie, află mai multe despre CardioMedive la Finala Changeneers!

Ion Mocanu, Founder & CEO, despre cum a apărut CardioMedive

Povestea startup-ului a început acum 4 ani atunci când boala cardiovasculară a mamei mele s-a agravat, aceasta fiind nevoită să călătorească mai mult de 500 km lunar pentru a ajunge la medicul curant.

Eu sunt de profesie inginer cu experiență în domeniul medical și am început prin a studia piața intervievând o comunitate de medici cardiologi cu scopul validării ideii. Următorul pas a fost dezvoltarea primului prototip al dispozitivului din punct de vedere hardware și software.

Ce face mai exact  

Dispozitivul portabil măsoară cu acuratețe ECG-ul, ritmul cardiac și variabilitatea acestuia, oxigenarea sângelui (SpO2), cadența respiratorie, tensiunea arterială și trendul ei, temperatura corporală, activitatea și postura corpului. În acest fel se poate realiza monitorizarea și analiza continuă a semnelor vitale importante, permițând depistarea timpurie a urgențelor medicale.

Soluția vine în ajutorul mai multor nevoi foarte răspândite, cum ar fi îngrijirea bolnavilor cronici (în special a celor în vârstă și care se deplasează cu greutate), diagnosticarea bolilor cardiovasculare, monitorizarea sarcinii, monitorizarea pacienților pe perioada internării în spital și post externare, asistență medicală și consult imediat 24/7 la domiciliu.

Un mare avantaj al dispozitivului, mai ales în contextul actual, este că presupune contact zero între pacient și medic, astfel fiind prevenit riscul de infectare a cadrelor medicale. Totodată, prin dispariția necesității deplasării la domiciliu a medicului sau a pacientului la spital, crește substanțial numărul consultațiilor ce pot fi efectuate în aceeași perioadă de timp.
Algoritmii proprietari de inteligența artificială sunt folosiți pentru analiza datelor colectate și interpretarea acestora. Pentru un feedback în timp real privind evoluția stării pacientului, dispozitivul are și un buton de panică pentru situația înrăutățirii bruște a stării de sănătate a acestuia, soluția având și posibilitatea de localizare exactă a pacientului.

Participarea la competiție  

Am luat decizia de ne a înscrie în competiția Changeneers din dorința de a interacționa cu specialiști din domeniul de business și marketing, cât și a învața din experiențele pozitive și negative a celorlalte startup-uri.

În domeniul medical renumele unei soluții ca aceasta reprezintă un factor decisiv în succesul unui startup. Vizibilitatea adusă de această competiție reprezintă deschiderea de noi oportunități în atragerea partenerilor, investitorilor și totodată a unor posibili clienți.

Un obstacol și o oportunitate 

Principalul obstacol cu care ne confruntăm în acest moment este patentarea soluției deoarece este un proces de durată și costisitor.

Contextul pandemiei generate de COVID-19 a intensificat nevoia de monitorizare la distanță a populației prin dispozitivele care măsoară mai mulți parametri vitali ceea ce presupune contact zero între medic și pacient, acest lucru fiind o oportunitate pentru soluția noastră.

Ce veți face cu premiul (dacă veți fi marele câștigător)

Intenționăm ca premiul să fie investit în omologarea aparatului pe piața din România și în finalizarea procesului de dezvoltare a electrolizorilor pentru a putea începe testele clinice în spitalele partenere.
Nu în ultimul rând, premiul ne va ajuta să fim cu un pas mai aproape de a salva viețile celor dragi și nu numai.

Așteptări de la comunitatea Changeneers

Ne dorim să ni se deschidă noi posibilități de networking în cadrul comunității Changeneers și totodată cu ajutorul feedback-ul primit de la mentori, să reușim să îmbunătățim modelul de business și să conturăm strategia de marketing.