Descoperă cum arta și tehnologia pot crea noi experiențe imersive!

Pe 22 mai, de la 19:00 la 21:00, ne dăm întâlnire pentru un nou meetup Changeneers, iar de data aceasta vedem cum pot fuziona tehnologia și arta pentru a da naștere unor noi experiențe multisenzoriale.

Stăm de vorbă cu Sorina Topceanu și Mădălina Ivașcu, fondatoarele One Night Gallery, prima galerie care îmbină tehnologia și arta, provocând artiștii să folosească instrumente noi, precum VR, AR, video mapping sau instalații neconvenționale. Publicul poate interacționa cu opele de artă, iar conceptul clasic de vernisaj se transformă într-un adevărat spectacol.

Au organizat până acum 9 ediții ale One Night Gallery, la care au participat peste 19.000 de persoane. Evenimentul este bilunar, iar următoarea ediție are loc pe 18 mai.

La evenimentul de pe 22 mai va fi prezentă și Ana Bănică, designer și artist vizual, care a participat cu lucrările sale la prima ediție One Night Gallery din anul acesta.  Folosind noua aplicație dARe by Samsung, disponibilă gratuit în Google Play și App Store, personajele din ilustrațiile analog imaginate de Ana (creaturi mitologice, animale sălbatice, pisici și păsări mari și mici) au prins viață în realitate augmentată. În plus, vizitatorii au putut să își facă fotografii și să se filmeze în timp ce erau transpuși din punct de vedere stilistic în una dintre lucrările Anei Bănică.

Ni se va alătura, de asemenea și Livia Fericean, Corporate Citizenship & Public Affairs Samsung, pentru a ne povesti despre modul în care dARe by Samsung facilitează aceste experiențe augmentate. dARe by Samsung este un adevărat partener pentru a experimenta evenimente urbane.

În plus, vei putea testa și câteva experiențe de tip tech-art live, la eveniment!

Înscrie-te gratuit și vino pe 22 mai la Impact Hub Bucharest (Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square, Clădirea 2, Etaj 1), începând cu ora 18:30!

*credit foto: Alexia Dumitriu