Pe 18 iunie, 10 studenți pasionați de tehnologie, pregătiți să aibă un impact real pozitiv în comunitate, încep Academia Changeneers, dezvoltată de Impact Hub Bucharest și Samsung România.

Timp de 2 luni, participanții la Academie vor participa la cea mai complexă academie de practică de vară, vor învăța cum să dezvolte o aplicație mobilă, să gestioneze întregul proces de product development și vor contribui la îmbunătățirea metodelor de educație.

De-a lungul celor 9 săptămâni, cei 10 studenți vor beneficia de un curs de Android Development essentials, susținut de traineri  Mobile Academy: Valerica Pleșu și vor beneficia de mentorat tehnic cu George Rață, vor avea acces la spațiul de lucru din cadrul Impact Hub și la comunitatea de antreprenori de aici, precum și la makerspace-ul Samsung.

Programul de practică cuprinde atât workshop-uri practice – cum ar fi cele de planificare tehnică susținute și ideație de Gabriel Stancu de la Amber, de validare, de monetizare sau de social media. De asemenea, nu vor lipsi sesiunile de învățare și mentorat cu un specialist tech, întâlnirile de analiză a prototipurilor, meet-up-urile de înțelegere a provocărilor cu care se confruntă ONG-ul sau de feedback și două hackathons de generare de soluții, respectiv de codare. Academia se va încheia cu un demo day, unde participanții vor prezenta soluțiile dezvoltate și se vor alege cele care pot fi puse în aplicare.

Academia de practică Changeneers este unul dintre pilonii proiectului, prin care vrem să demonstrăm că tehnologia poate și trebuie să fie folosită în mod responsabil, pentru a aduce o schimbare pozitivă și să oferim cât mai multe resurse celor care au curajul să facă parte din comunitatea inginerilor schimbării.