Kidibot, startup în comunitatea Changeneers, este o platformă educaţională care ajută copiii să VREA să citească mai mult. Te invităm să citești povestea lor, spusă de Constantin Ferșeta și să descoperi și alte startup-uri tech cu impact în educație!

Motivația din spatele business-ului

Noi, fondatorii Kidibot (Alina și Constantin Ferșeta), avem 2 copii. Am vrut să îi motivăm să citească și să învețe mai mult. Și, întrucât aveam experiență de 12 ani în proiecte ONG-istice și 22 de ani în proiecte online cu multe continente, am zis să facem ceva pe online, ca să ne ajutăm copiii și câteva de milioane pe lângă ei.

Ne-a motivat satisfacția de a ajuta părinți/profesori și evident, copii, să vedem că putem schimba destine prin acțiunile noastre.

Impactul Kidibot la momentul actual

Kidibot a crescut destul de mult. Am ajuns la copiii din 27% din școlile din România, la 1000+ de școli din SUA, acum lansăm în Canada și Italia și mai avem în pregătire câteva țări.

Am câștigat o grămadă de premii (cred ca vreo 13-14 în ultimii 2 ani), atât în România, cât și la nivel european.

Feedbackul părinților și al profesorilor este extraordinar, având în vedere că se văd beneficiile. 92% dintre ei spun că văd că Kidibot îi ajută pe copiii lor să citească și să învețe mai mult.

Dar de departe, cea mai faină satisfacție este când ne sună părinții să ne spună că juniorii lor se schimbă în bine prin utilizarea Kidibot 🙂

Am facut multe greseli, dar am tot mers înainte. Inconștiență, îndârjire, prostie, inerție, nu stiu cum să îi spun. Dar funcționează.

Privind spre viitor

Ne dorim să dăm copiilor din România acces la un tip de educație pe care nu ar avea-o nici dacă ar emigra. Iar pentru asta, căutăm tot timpul parteneri care vor sa schimbe lumea în bine.

Plus să creștem ușor-ușor, bătrânește, la nivel global.

Obstacolul startup-urilor tech de impact din România?

Educația curajului și educația antreprenorială.

Ce să știi la început de drum

Să fii pregătit pentru eșec, să nu te arunci cu speranțe deșarte, să testezi cât mai realist piața, să ai determinare cât mai multă.

Cum ai caracteriza ecosistemul de impact tech startups din România?

Suntem prea mici, prea puțini. Nu știm să ne împărtășim greșelile, ne este frică de eșec.

 

Aduci o schimbare pozitivă prin tehnologie? Alătură-te comunității Changeneers!