Competiția
Changeneers 2020

Competiția Changeneers este dedicată antreprenorilor care folosesc tehnologia pentru a îmbunătăți viața comunității.

Venomia câștigă Competiția Changeneers 2020

Pe 25 iunie a avut loc finala competiției Changeneers organizată de Impact Hub Bucharest și Samsung România. Competiția s-a adresat startup-urilor tech și antreprenorilor din toată țara care pun tehnologia la lucru pentru a contribui la un viitor mai bun. Din cele peste 90 de startup-uri înscrise, 14 au ajuns în finală, iar Venomia a reușit să convingă juriul și să câștige finanțarea de 10.000 de euro.

Venomia este o soluție completă pentru automatizarea, gestionarea și digitalizarea proceselor dintr-o stupină. Soluția se remarcă prin monitorizarea de la distanță a evoluției stupinei și chiar prin colectarea automată a veninului de albină fără intervenția sau prezența apicultorului, toate aceste procese fiind realizate în deplină siguranță pentru albine. Ecosistemul pune la dispoziție și o piață de desfacere online specializată în veninul de albine.

Cea de-a treia ediție a programului Changeneers, inițiat de Impact Hub Bucharest și Samsung își propune rezolvarea problemelor comunității prin tehnologie. Aducem la un loc problemele importante și oameni cu soluții ce pot deveni realitate în comunitatea Changeneers.

Changeneers este mai mult decât o competiție pentru antreprenorii tech. Prin Changeneers conectăm pasionații de tehnologie cu provocările sociale formând astfel o rețea puternică de inovatori la nivel național care se preocupă de un viitor mai bun.

Rolul comunității Changeneers este de a crea o punte de legătură între organizații și tehnologie, de a susține inițiativele antreprenoriale la început de drum și de a crea împreună cadrul potrivit pentru inovare și schimb de experiențe.

Competiția este deschisă startup-urilor tech sau antreprenorilor din toată țara pentru care tehnologia este un mediu cu ajutorul căruia “desenează” viitorul. Iar pentru ca visul lor să ajungă mai aproape de realitate la finalul competiției marele câștigător va primi 10.000 euro.

Înscrierile în competiția Changeneers s-au terminat! Urmărește calendarul pentru următoarele etape!

Înscrie-te în competiție

Finaliștii Changeneers 2020

Iată lista celor 15 startup-uri care merg mai departe, în finala competiției Changeneers și sunt mai aproape de premiul cel mare, de 10.000 de euro:

 • I FEEL IT – seturi de figurine tangibile menite să faciliteze procesul de învățare al copiilor cu deficiențe de vedere care printr-o aplicație mobilă pot spune povești cu ajutorul descrierilor în limbaj braille și coduri QR (odată scanate în aplicație spun povestea acelei figurine).
 • Univrse EduVR Platform – o clasă virtuală în care materia este predată într-un mediu 360 sau VR, accesibilă de pe telefon, laptop, dar și cu ochelari VR.
 • Venomia – soluție completă pentru automatizarea, gestionarea și digitalizarea proceselor dintr-o stupină.
 • AeroponixRobotics – sistem de tip aeroponie (sistem de crescut plante pe verticală) care reduce cu 85 % consumul de apă din agricultură, iar plantele cresc cu 45 % mai repede într-un mediu controlat.
 • Harta Reciclării – prima platformă națională, interactivă, care permite identificarea și localizarea punctelor de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile din România, oferind utilizatorilor și posibilitatea de a contribui la baza de date a hărții, prin adăugarea de noi puncte de colectare selectivă.
 • CasePlease – soluție prin care turiștii pot să își depoziteze bagajele pentru câteva ore în locuri precum cafenele, hoteluri etc. și să exploreze liniștiți orașul.
 • Theatrum – aplicație care pune la dispoziție toate informațiile necesare pentru planificarea unei seri la teatru: spectacole, actori, regizori, teatre și calendarul evenimentelor.
 • Over24h – platformă care ajută familiile să-și restabilească stabilitatea financiară, să economisească, să își gestioneze bugetul familiei și să dobândească educație financiară solidă.
 • I’m Fine – sistem care îi ajută pe cei cu tulburări mintale să primească soluții personalizate și să lucreze cu terapeuții potriviți printr-o aplicație mobilă conectată cu o platformă web pentru psihoterapeuți.
 • ZenParking – aplicație care ajută șoferii să își rezerve locul de parcare înainte să meargă într-o zonă aglomerată printr-un dispozitiv, montat pe locul de parcare.
 • Momsi.app – aplicație socială pentru mame, bazată pe proximitate, nevoi și interese comune.
 • CardioMedive – dispozitiv cardio medical care poate colecta și analiza mai multe semne vitale, afișând datele colectate medicului. Datele sunt colectate și analizate printr-un algoritm de AI, urmând a fi transmise sub formă de alerte când algoritmul a detectat un eveniment și putând fi integrat ușor într-o platformă de telemedicină.
 • GoPack – aplicație mobilă ce servește ca o platformă de comunicare pentru persoanele care vor să trimită un pachet și cele care circulă între orașe.
 • Cutia Țăranului – platformă care oferă acces la hrană bună și locală, punând în legătură orășenii cu producătorii locali care fac livrarea la ușa familiilor.
 • Smart Disinfection System – sistem care ajută la dezinfectarea persoanelor, dar și a echipamentelor prin intermediul unor module printate 3d și folosind materiale ce pot fi procurate de la orice magazin de bricolaj.

Căror domenii se adresează competiția?

Comunitar

Ne dorim să îmbunătățim viața cetățenilor prin susținerea soluțiilor de smart city ce crează impact cu ajutorul tehnologiei, deservind atât mediul public, privat cât și cel individual.

Sănătate

Tehnologia de azi poate fi pusă în slujba îngrijirii persoanelor cu diverse afecțiuni pentru a-i ajuta să depășească obstacolele cotidiene și a-i ajuta să aibă o viață normală.

Educație și protecție socială

Activitățile educative și de învățare sunt cele mai ofertante atunci când vrei să îmbini zona tehnologică și impactul pe care îl produce în societate.

Mediu înconjurător și energie

Prin tehnologie, poate fi îmbunătățit sau dezvoltat modul în care interacționăm, dar și impactul pe care îl avem asupra mediului înconjurător.

Șanse egale de muncă

Putem face lumea un loc mai prietenos pentru persoanele cu dizabilități sau limitări cauzate de zona geografică, de mediul social sau de condițiile financiare.

Accesibilitate

Îmbinarea tehnologiilor de machine learning și AR pot duce la soluții integrate pentru a facilita accesul la date și digitalizarea proceselor.

 Financiar

Putem facilita procese și în domeniul financiar prin găsirea unor soluții inovatoare cu ajutorul tehnologiei. De la aplicații de gestiune până la metode noi de plata, toate pot crea impact real în societate.

Care sunt etapele competiției?

Perioada de înscrieri – s-a încheiat

Din 29 ianuarie și până pe 31 martie 2020 așteptăm startup-urile care inovează cu ajutorul tehnologiei să aplice în competiție.

Preselecție: Se va realiza în perioada 1 – 13 aprilie 2020 sub forma unui interviu (telefonic).

2 zile de Bootcamp, webinarii de suport și 2 Review Board Meetings

Bootcamp-ul va presupune 2 zile de pregătire a echipelor selectate pentru finală prin sesiuni de mentorat care să-i ajute pe finaliști să-și definească modelul de business, să-și dezvolte și evalueze produsul și să-și îmbunătățească abilitățile de susținere a unui pitch. Bootcamp-ul va oferi și recomandări de puncte de lucru și dovezi suplimentare, necesare pentru a dovedi că proiectul este fezabil și sustenabil. Echipele selectate vor lua parte la o serie de webinarii de suport și întâlniri de Review board cu mentori în care urmărim progresul echipelor selectate și oferim recomandări și sugestii pentru a evolua.

Bootcamp – 23, 24 aprilie 2020
Webinarii de suport:

Financiar: 4 mai, Mentor – Ionuț Pătrăhău, Cofounder SeedBlink și Cofounder Human Finance

Marketing: 15 mai, Mentor – Irina Ianculescu, Founder Marketing as a Habit

Vânzări: 29 mai, Mentor – Cătălin Vasile, Head of Customer Experience Practice, Trend Consult

Review Board Meetings – 8 mai, 12 iunie 2020

Pitch Day

Finaliștii trec printr-o etapă de pitching și jurizare, iar la final se alege startup-ul câștigător al marelui premiu de 10.000 de euro.

Pitch Day are loc pe 25 iunie 2020.

Cine este în juriul Competiției 2020?

Simona Panait

Marketing Director Samsung România și Bulgaria

Oana Craioveanu

CEO & Cofounder Impact Hub Bucharest

Monica Jitariuc

Co-Managing Director MSLGROUP The Practice

Mihai Alexandru Hash

Content Creator

Vlad Panait

Founder Sparking Capital

Ești pregătit să te înscrii în competiție?

Aplică acum

Abonează-te la newsletter-ul Changeneers și fii la curent cu ultimele noutăți despre competiție!

Despre Changeneers
Social media
Contactează-ne!
changeneers@impacthub.ro
Impact Hub Bucharest, Str. Tudor Arghezi, 8-10, Cladirea Unimed