Auttie App este un tool destinat copiilor cu probleme de dezvoltare, în preponderență cei care suferă de autism și urmează să fie folosit ca o extensie a terapiei.  A ajuns în finala Changeneers, iar echipa va susține pitch-ul pe 18 aprilie. Până să îi cunoști, citește povestea spusă de Andreea Ene, cofondator!

Începutul și ideea din spate

Ideea aplicației a pornit în cadrului concursului de programare Hacking for Humanity, ca propunere a asociației Family Hope Autism. În urma acestui eveniment am câștigat premiul de popularitate și am primit un feedback pozitiv din partea juriului, a participanților, dar și a presei, și am fost încurajați să continuăm.

Ulterior, colaborarea cu Asociata Family Hope Autism a luat mai mare amploare după ce am făcut câteva studii de caz, am interacționat cu membrii organizației și le-am arătat produsul pe care l-am dezvoltat.

Studiile ne-au confirmat faptul că nevoia unei astfel de aplicații există și va fi utilizabilă. De atunci am vrut să obținem cât mai multe informații legate de întemeierea unui startup. În prezent, colaborăm cu asociația Autism Voice, numită în trecut ATCA, integrând în aplicație materialele terapiei ABA (Analiza Aplicată a Comportamentului).

Ce face Auttie App

Auttie App este o soluție software compusă dintr-o platforma online și o aplicație mobile. Auttie are rolul de a extinde beneficiile terapiei, folosindu-se concomitent cu aceasta. Astfel, copiii sunt încurajați să continue exercițiile recomandate de specialiști.

Game changer-ul în soluția noastră este ușurința de a urmări progresul copiilor la terapie și tehnicile de motivare și premiere. Un astfel de tool nu exista în prezent pe piață.

Participarea la competiție

Ne-am dorit să interacționam cu mai mulți specialiști din domenii sociale și de educație, să primim feedback pentru a ne îmbunătăți soluția, și nu în ultimul rând susținerea financiară pentru a ne pune în practică soluția.

Un obstacol și o oportunitate întâlnite până acum

Un obstacol major a fost reprezentat de gestionarea timpului de lucru între joburile nostre și startup. Rezultatele pozitive, împreună cu încurajările părinților copiilor, ne-au motivat să alocăm mult timp aplicației.

Viitorul ecosistemului de startup-uri tech în România

Ecosistemul de startup-uri tech are un potențial mare de evoluție în România. Ele au devenit din ce în ce mai încurajate prin diverse acceleratoare și programe de finanțare.


Poți cunoaște echipa Hero pe 18 aprilie, la Finala Tech Game Changers, când vor susține și pitch-ul pentru premiul de 10.000 de euro! Înscrie-te gratuit aici!